27 лютого 2024, 16:50, Рослинництво

Експерт розповів, як досягти максимального захисту для сої

Директор департаменту агротехнологій Ukravit Олександр Мигловець розповів, як економічно захистити сою, не втративши врожайність. Про це повідомляє Kurkul.com.

За його словами, соя є надзвичайно чутливою до бур’янів культурою, тому основою її системи захисту є гербіциди. Гербіцидний захист сої складається з базових та страхових гербіцидів. Експерт підкреслив, що соя проростає при +10 ℃ при глибині залягання насіння у 3 – 4 см.

Фахівець додав, що ряд бур'янів, серед яких лобода біла проростають при 5 – 7 ℃. Олександр Мигловець додав, що в середньому від посіву сої до першого трійчастого листка минає 3 тижні. За його словами, в зазначений час соя залишається наодинці з бур'янами. Подолати бур’яни представник компанії радить, зробивши потужні бакові суміші.

Звичайно є ті аграрії, які сіють сою, взагалі нічим не обробляють і отримують середньо зважену врожайність. Але високотехнологічні господарства в обовʼязковому порядку проводять 2-3 гербіцидні обприскування. В цьому році система захисту буде дешевшою, ніж у попередніх двох сезонах, оскільки є тенденція на багатьох ринках до часткового здешевлення діючих речовин. І ми вже бачимо, що зараз ціни на препарати Ukravit менші, ніж були в сезоні-2023», — зазначає Олександр Мигловець.

Як писав AgroPolit.com, у Польщі вирішили захиститися від українського соку, олії та інших продуктів. Також експерт розповів, яких добрив найбільше не вистачає українським аграріям

в