27 лютого 2024, 13:20, Торгівля

Польські перевізники поки не підтвердили, що приєднуються до фермерських протестів

Українській стороні поки не надали офіційного підтвердження плану перевізників Польщі приєднатися до протестів фермерів зі спільною блокадою українсько-польського кордону. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Слід зазначити, що 20 лютого аграрії Польщі оголосили загальний страйк, що охопив всю країну. Вони заблокували на 200 ділянках ключові вузли комунікацій, а також пункти пропуску на українському кордоні.

Страйкарі вимагають заборонити ввезення української аграрної продукції і відмовитися на рівні країни від зеленого курсу ЄС. 18 лютого на пункті «Ягодин – Дорогуськ» фермери Польщі повністю заблокували обидва напрямки руху вантажівок. Вони не пропускали навіть гуманітарні, небезпечні та швидкопсувні вантажі.

Поки від польської сторони, від польських прикордонників підтвердження цьому ми офіційно не маємо — ні на рівні апарату прикордонного представництва, ні на рівні старших змін по пунктах пропуску. Таку інформацію ми бачили у відкритих джерелах, що польські перевізники планують поновити свої дії і доєднатись до польських фермерів щодо блокування з 1 березня», – зазначив Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.com, Україна хоче, щоб Євросоюз повністю заборонив ввезення аграрної продукції з рф. Також прем'єр-міністр Польщі оцінив відносини з Україною в умовах протестів

в