27 лютого 2024, 11:01, Торгівля

Найбільший ідіотизм: прем'єр-міністр Польщі оцінив відносини з Україною в умовах протестів

Польсько-українські відносини не відчувають дефіциту, однак в них є критичний момент, пов’язаний з експортом українського зерна та агропродукції загалом до Польщі і ЄС без мит і відповідних стандартів. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, пише Dziennik Gazeta Prawna.

На думку польського прем’єра, це було б найбільшим «ідіотизмом» в історії народів Польщі та України, якби вони зараз посварилися і не знайшли рішення. Він додав, що Польща є країною, яка має засвідчити свою солідарність з Україною.

Дональд Туск закликав інші західні країни нарешті активізуватись і серйозно взятися за свою відповідальність перед Україною в її зіткненні з рф. Туск також висловив сподівання, що українські політики «утримаються від емоційних коментарів» з приводу відносин між країнами.

Тут треба шукати рішення, а не шукати щось, що могло б нас розділити, тому що це було б найбільшим ідіотизмом в історії наших народів, якби ми зараз посварилися і не знайшли рішення в цьому питанні, тому що ми потребуємо одне одного, як ніколи. Брюссель, тобто європейські інститути, а також Київ мають зрозуміти, що збереження того, що є зараз, є неприйнятним для сотень тисяч працьовитих людей у ​​Польщі та Європі», – сказав Дональд Туск.

Як писав AgroPolit.comпольські фермери хочуть заблокувати кордон з Литвою. Також фермерські протести охопили Брюссель під час зустрічі міністрів.

в