27 лютого 2024, 08:30, Торгівля

Пляшки, яйця і водомети: фермерські протести охопили Брюссель під час зустрічі міністрів

Фермери заблокували пункт перетину кордону між Польщею та Німеччиною, кидали пляшки в поліцію в Брюсселі та зібралися в Мадриді, щоб вимагати вжиття заходів щодо низьких цін у супермаркетах і, як вони кажуть, нечесної конкуренції з-за кордону. Про це повідомляє Reuters.

Міністри сільського господарства з усього Європейського Союзу пообіцяли зробити більше, щоб скоротити бюрократичну тяганину та допомогти фермерам, зібравшись у Брюсселі, щоб обговорити кризу в секторі після тижнів гнівних протестів.

27 країн ЄС уже послабили деякі частини своєї Зеленої угоди, виключивши мету скоротити викиди від сільського господарства до 2040 року, але фермери вимагають більшого.

Сьогодні ми знову в Брюсселі як фермери, тому що Європейський Союз не прислухається до наших вимог. Наші вимоги стосуються справедливого доходу. Ми виробляємо їжу, але не заробляємо на життя. Тому ми вимагаємо від ЄС вжити заходів», — сказав Морган Оді, генеральний координатор фермерської організації La Via Campesina.

На полях мітингу в Брюсселі поліція стріляла з водометів по протестувальниках, які кидали пляшки та яйця, а близько 900 тракторів заторкнули частину бельгійської столиці неподалік від огородженої зони, де зустрічалися міністри.

Як писав AgroPolit.com, перевізники Польщі погрожують відновити блокаду українського кордону. Також аграрний міністр Польщі звинуватив ЄС в протестах на кордоні з Україною.

в