26 лютого 2024, 16:50, Торгівля

Перевізники Польщі погрожують відновити блокаду українського кордону

Польські перевізники планують відновити протести на кордоні з Україною 1 березня, які офіційно призупинили в січні. Про це повідомляє RMF FM.

Перевізники з Люблінщини та Підкарпаття знову хочуть заблокувати пропускні пункти в Гребенному, Дорогуську та Корчовій. Можливо, протест торкнеться і під’їзду до переходу в Медиці.

Перевізники скаржаться, що українці витісняють їх з ринку. З листопада 2023 року вони вимагають відновити для перевізників з України обов’язкові дозвільні документи. Міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак запевнив, що пам’ятає про вимоги перевізників.

Він підкреслив, що всі вони реалізуються, додавши, що проблема аграріїв і перевізників надзвичайно схожа. Представники транспортної галузі Польщі заявляють, що чекають на конкретні законодавчі акти. Вони скаржаться, що зараз немає ні законів, ні правил для їх роботи. Мацей Вронський, президент Асоціації транспорту та логістики Польщі заявив, що перевізники все ще протестують, але неофіційно.

Ми мали повідомлення від Міністерства інфраструктури, що буде представлений проект закону, який посилить перевірки українських перевізників, минули тижні – у нас немає проекту», – заявив Мацей Вронський.

Як писав AgroPolit.com, аграрний міністр Польщі звинуватив ЄС в протестах на кордоні з Україною. Також Латвія вимагає заборони російського зерна на загальноєвропейському рівні.

в