26 лютого 2024, 14:30, Торгівля

Латвія вимагає заборони російського зерна на загальноєвропейському рівні

Латвія законодавчо заборонила ввезення російського зерна, а також вимагає на загальноєвропейському рівні заборонити російський експорт, застосувавши відповідні санкції. Про це повідомив міністр сільського господарства Латвії Армандс Краузе, пише Укрінформ.

Спікер закликав замінити відповідну російську продукцію товарами з України. Міністр додав, що сільськогосподарська політика Євросоюзу потребує уточнення, тому що з моменту її останнього перегляду багато змінилося і на кордони ЄС прийшла війна. Слід зазначити, що востаннє спільну сільськогосподарську політику ЄС переглядали у 2021 році.

Армандс Краузе додав, що Україна зараз не має можливості повноцінно доставляти зерно у Африку, де воно гостро необхідне.

Ми все ще просимо поширити на російське зерно та продовольчі товари європейські санкції. Латвія ухвалила національне законодавство, яке захищає нас від російського імпорту до Латвійської Республіки. Це не впливає на транзит до третіх країн, у тому числі до інших країн ЄС. Але з минулого четверга парламент Латвії прийняв заборону на російське зерно та на імпорт продовольства в Латвійську Республіку. Ми повністю підтримуємо Україну», – наголосив Армандс Краузе.

Як писав AgroPolit.comукраїнські аграрії привезли на кордон знищену обстрілами техніку. Також в Латвії заборонили імпорт агропродукції із рф та Білорусі

в