26 лютого 2024, 11:01, Рейдерство

Провокатори дійшли до кукурудзи: у Польщі невідомі висипали агропродукцію з десяти вагонів

В Польщі невідомі особи висипали 25 лютого з восьми вагонів кукурудзу українського походження у селі Котомеж Куявсько-Поморського воєводства. Про це повідомляє РiK.

Польські правоохоронці з’ясовують, хто і чому розсипав кукурудзу на залізничні колії. Інцидент стався в ніч із суботи на неділю. Хтось відкрив вісім вагонів потяга, що стояв на колії. Наразі територія охороняється поліцейськими. Раніше туди приїхали представники місцевої влади та фермери, які взяли проби кукурудзи.

Поліція продовжує розслідування. Служба охорони залізниці першою прибула на місце провокації та охороняла територію. Польська сторона визнала, що навряд чи зерно висипалося саме по собі, оскільки вісім вагонів відкрито.

В поліції після консультації з прокурором відкрили провадження спрямоване на порушення статті 288 Кримінального кодексу, тобто знищення майна. Один із машиністів, який проїжджав поруч, повідомив про кукурудзу на узбіччі. Кожен вагон міг вмістити до 60 т зерна.

Це четвертий випадок вандалізму на польських залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності та безвідповідальності», — заявив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.comна річницю війни поляки знищили українську агропродукцію. Також безпека Польщі та України під загрозою через блокаду кордону

в