25 лютого 2024, 12:06, Торгівля

Польський журналіст звинуватив рф в протестах на кордоні

Польський журналіст Томек Вальчак розповів, що зараз відбувається на кордоні України і Польщі і чого насправді бояться страйкарі. Про це повідомляє УНІАН.

За його словами, протести польських фермерів викликані не лише українською агропродукцією, але й політикою Євросоюзу. Томек Вальчак вважає дивним, що аграрії протестують проти прийнятих Євросоюзом рішень, використовуючи трактори куплені за гроші ЄС.

Польський журналіст підтвердив, що в протести почала втручатися рф. За його словами, завдяки агресору, фермери отримають потужний потік дезінформації та пропаганди, що стає причиною появи «ідіотських» заяв, на кшталт: «Путін прийшов і навів порядок». Експерт нагадав, що нещодавно на протестах з’явився прапор Радянського Союзу.

Зблизька все не так страшно, як може здатися українцям. Так, є проблеми з перевезенням продуктів із України через Польщу. Польські фермери бояться, що українські продукти надто дешеві, з ними важко конкурувати і це вплине на їхній дохід. Головне, Туск зауважив, що блокада загрожує постачанням гуманітарної, військової допомоги. На державному рівні йдеться про те, що не можна допустити, щоб польсько-український кордон був заблокований. Це буде інфраструктура особливого призначення» – зазначив Томек Вальчак.

Як писав AgroPolit.com, на річницю війни поляки знищили українську агропродукцію. Також безпека Польщі та України під загрозою через блокаду кордону

в