23 лютого 2024, 14:02, Рейдерство

Непокарані злочини завжди повертаються: в Польщі невідомі висипали з вагонів український ріпак

В Польщі на станції Дорогуськ невідомі особи з трьох вантажних вагонів висипали український ріпак. Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

За його словами, пошкоджено транзитний вантаж, що прямував до Гамбурга. Укрзалізниця вже почала готувати відповідне звернення щодо провокації до польських правоохоронних органів.

Раніше глава польського уряду Дональд Туск заявив, що незважаючи на протести фермерів, військова допомога, техніка, боєприпаси, гуманітарна та медична допомога надійдуть українській стороні без будь-яких затримок на 100%.

Для цього прикордонні переходи з Україною та зазначені ділянки доріг і залізничних колій вирішили включити до переліку критичної інфраструктури. Дональд Туск підкреслив, що це означатиме інший тип організаційного режиму» на цих переходах і під’їзних шляхах.

Сьогодні вранці на залізничній станції Дорогуськ (Польща) невідомі пошкодили українську сільгосппродукцію. Відкрито три зерновози з ріпаком. Це транзитний вантаж, який прямує до Німеччини (Гамбург). Скажу тільки, що непокарані злочини завжди повертаються. Чи то військова агресія, чи то пошкоджене зерно. Злочинці повинні бути покарані, щоб інші не спокусилися повторити їх», – зазначив Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.comукраїнські аграрії привезли на кордон знищену обстрілами техніку. Також США допоможе Україні знайти альтернативні шляхи експорту зерна.

в