23 лютого 2024, 12:01, Логістика/Техніка

Блокада кордону з Польщею: США допоможе Україні знайти альтернативні шляхи експорту зерна

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд , заявила, що через аграрну кризу на польсько-українському кордоні, почався пошук альтернативних шляхів експорту українського зерна. Про це повідомляє «Польське Радіо»

Про необхідність вирішення проблеми, пов'язаної із припливом зерна з України, заявляють офіційні особи як у Варшаві, так і у Києві. Слід зазначити, що представники польської влади заявляли, що з питань експорту зерна з України ведуть переговори на рівні Євросоюзу.

Представники аграрного міністерства Польщі очікують від української сторони готовності до співпраці у врегулюванні питання імпорту українських товарів до Польщі. Якщо домовленості не буде досягнуто, Варшава може запровадити обмеження в односторонньому порядку.

Українська сторона критично оцінила протести фермерів у Польщі, особливо блокади польсько-українського кордону. Президент України Володимир Зеленський заявив, що протести не про зерно, а про політику.

Українське зерно має потрапити на міжнародний ринок. Я розумію напруженість, що виникла на кордоні. Але я знаю, що ООН розглядає інші напрямки експорту українського зерна. Сподіваюся, це скоро принесе результат» – зазначила Лінда Томас-Грінфілд.

Як писав AgroPolit.com, в Латвії заборонили імпорт агропродукції із рф та Білорусі. Також європейські фермери закликають ЄС обмежити торгівлю з Україною

в