22 лютого 2024, 09:50, Торгівля

Польська влада анонсувала перші за 30 років переговори з фермерами

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що переговори з фермерами мають розпочатися найближчим часом. Про це повідомляє Польське радіо.

Він додав, що деталі наразі з'ясовуються. Міхал Колодзейчак зазначив, що якщо ці переговори відбудуться, то це будуть переговори, яких у Польщі в галузі сільського господарства не було 30 років.

Заступник аграрного міністра підкреслив, що мета міністерства – домовитися з аграріями. Він додав, що аграрії мають назвати своїх представників, які братимуть участь у переговорах з урядом. Спікер заявив, що сьогодні точно не профспілкові діячі переслідуватимуть цілі політичної партії.

Міхал Колодзейчак заявив, що до кінця тижня планує визначити місце, де відбудуться переговори. Наразі міністерство збирає вимоги протестувальників. Офіційні переговори, швидше за все, почнуться за день до запланованої масової акції протесту фермерів у Варшаві.

Фермери вимагають обмеження імпорту українських товарів до Польщі та відмови від змін, пов’язаних із «Зеленою угодою», оголошеною ЄС.

Встановлення певної дорожньої карти, час для вирішення наступних проблем, тому що це не політична дія, це стратегічна дія, яка має втілитися в те, що через два місяці таких проблем не буде», – сказав Міхал Колодзейчак.

Як писав AgroPolit.comпротестувальники послабили блокаду. Також в Польщі анонсували нові торгові обмеження.

в