21 лютого 2024, 16:50, Торгівля

Володимир Зеленський анонсував швидкі кроки для розблокування кордону з Польщею

Президент України Володимир Зеленський на селекторній нараді обговорив блокаду кордону, яку розпочали польські фермери. Про це глава держави повідомив в Telegram.

Президент зазначив, що лібералізацію торгівлі між Україною та Європейським Союзом необхідно продовжити. Глава держави селекторі також обговорив події на фронті.

Слід зазначити, що відносини між Україною та Польщею після блокади кордону польськими фермерами погіршилися. Соціологічне дослідження вказують на те, що дружньою країною Польщу вважають більшість українців, однак позитивна оцінка дій цієї країни зменшилася в українському суспільстві до 79%. Минулорічний показник сягав 94%.

Однозначно дружньою країною назвали 33% опитаних українців. Минулорічний показник складав 79%.

Провів селектор. Окрім щоденних тем, – блокування на польському кордоні. З чиновниками – віце-прем'єр Ольгою Стефанішиною, міністрами Дмитром Кулебою, Олександром Кубраковим, Миколою Сольським – детально розібрали ситуацію та визначили наші наступні кроки. Вони будуть дуже швидко. Я вдячний чіткій позиції Європейської комісії. Маю бути міцною і наша єдність заради спільної безпеки та безпеки всіх країн, яким загрожує російська агресія», – зазначив Володимир Зеленський.

Як писав AgroPolit.comпротестувальники послабили блокаду. Також в Польщі анонсували нові торгові обмеження.

в