21 лютого 2024, 15:40, Агрохімія

Експерт розповів, яких добрив найбільше не вистачає українським аграріям

Власник «Каспіт трейд» Євгеній Воробйов розповів, по яким видам добрив зараз в Україні виник дефіцит. Про це повідомляє Latifundist.com.

За словами експерта, найбільш складна ситуація з технічним аміаком та карбамідо-аміачною сумішшю. Він підкреслив, що не прогнозує дефіциту по іншим добривам. Євгеній Воробйов пояснив проблему з постачанням технічного аміаку та карбамідо-аміачної суміші ускладненим логістичним ланцюжком та браком комплексів з перевалки на кордоні.

Експерт підтвердив, що в умовах повномасштабної війни більшість аграріїв України почали економити на добривах. За його словами, найменше фермери почали витрачати на калійні і фосфорні добрива. Власник «Каспіт трейд» додав, що брак коштів змусив багатьох аграріїв взагалі відмовлятися від внесення рідких комплексних добрив.

Перш за все складна ситуація з технічним аміаком. До великої війни його завозили в Україну з росії. Частину наших потреб забезпечували внутрішні виробники — «Дніпроазот», «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) та Черкаський «Азот». Зараз тільки Черкаський «Азот» може частково продавати об’єм на ринок. Але він пропонує аміак у комплексі з послугою внесення. Не всім аграріям така послуга підходить» – зазначив Євгеній Воробйов.

Як писав AgroPolit.com, страйк фермерів на польському кордоні. Також в Польщі анонсували нові торгові обмеження. 

в