22 лютого 2024, 08:30, Торгівля

Кордон ЄС не можна брати в заручники: в МЗС України відреагували на польську блокаду

В Міністерстві закордонних справ України закликали представників польської влади зняти блокаду кордону, оскільки дії польських перевізників та фермерів не мають виправдання. Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

За його словами, наземні кордони є надзвичайно важливими, оскільки розв’язана рф повномасштабна війна продовжується. Дипломат наголосив, що польсько-український кордон є кордоном Євросоюзу і його не можна робити заручником політичних інтересів.

Олег Ніколенко додав, що антиукраїнські гасла продовжують лунати на кордоні, що підтверджує політичний характер акцій протесту. Речник МЗС України звернув увагу, що протестувальники не згадують загроз, які несе імпорт зерна, а також іншої агропродукції з рф.

Блокування польсько-українського кордону, хоч би якими гаслами воно супроводжувалося, не має виправдання. Дії польських протестувальників та окремих радикальних польських політиків підвішують українську економіку та стійкість до відбиття агресії Росії. Вважаємо також неприйнятним агресивне ставлення з боку протестувальників до українців та українських вантажів, які перетинають польсько-український кордон», – повідомив Олег Ніколенко.

Як писав AgroPolit.com, в Польщі анонсували нові торгові обмеження. Також Анджей Дуда відреагував на блокаду кордону

в