21 лютого 2024, 12:02, Торгівля

У Володимира Зеленського є проблеми: в Польщі анонсували нові торгові обмеження

В уряді Польщі розглядають можливість запровадження нових обмежень на ввезення української агропродукції, якщо домовитись з Україною не вдасться. Про це повідомив заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак в ефірі Polsat News.

Протести фермерів Польщі, які не погоджуються із запровадженням Зеленої угоди та почуваються обдуреними з боку уряду, посилюються, оскільки їхні вимоги не виконані. Аграрії хочуть, щоб протести продовжили до квітня.

Міхал Колодзейчак додав, що він розчарований тим, що відбувається. Він зазначив, що польска сторона проведе переговори з українським міністром аграрної політики Миколою Сольським. Заступник польського міністра зауважив, що «м'яч на боці України».

Польський уряд може запровадити додаткові обмеження. Побачимо, як поводитимуться українці, яку політику будуть проводити щодо експорту до Польщі, чи захочуть вони домовитися. Я це чітко говорю, я звернувся до президента Зеленського: зосередьтеся на своїй політиці, у вас також є проблеми в країні. Масштаби протестів не лякають, вони показують грандіозність проблем. Якби роками все йшло добре, протесту б не було», – зазначив Міхал Колодзейчак.

Як писав AgroPolit.comАнджей Дуда відреагував на блокаду кордону. Також польські фермери звернулися до путіна.

в