21 лютого 2024, 09:51, Торгівля

Польські фермери звернулися до путіна: стала відома реакція поліції

На акції протесту польських фермерів у Гожичках помітили банер із написом «Путін, розберись з Україною, Брюсселем та нашими правителями». Відповідне фото оприлюднило видання Agencja Wyborcza.

Також на одному з тракторів протестуючих фермерів можна побачити прапор СРСР. Глава Міністерства внутрішніх справ Польщі Марцін Кервінський повідомив, що скандальний банер негайно зняли та передали поліції.

Він наголосив, що поліція і прокуратура вживають заходів щодо автора плаката. Згодом у поліції відзвітували про проведення дій за статтею 256 п.1 Кримінального кодексу (публічна пропаганда фашистського чи іншого тоталітарного державного устрою або розпалювання ворожнечі на ґрунті національних, етнічних, расових чи релігійних відмінностей).

Слід зазначити, що раніше польські протестувальники  висипали прямо на землю українське зерно. Відео інциденту обурило українців. Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський вибачився за дії учасників акції.

Вже згодом  протестувальники  спробували заблокувати залізничну колію на станції «Дорогуськ», їх зупинила поліція. Потім вони знову перекрили залізницю та розсипали зерно. Також організатори акцій протесту почали погрожувати блокадою для пасажирського транспорту.

Як писав AgroPolit.com, 2,5 тис. вантажівок потрапили в пастку. Також польські фермери погрожують заблокувати пасажирські перевезення з Україною.

в