20 лютого 2024, 18:03, Торгівля

Українські перевізники перейшли на цілодобову блокаду польського кордону

Українські перевізники заблокували пункти пропуску Шегині,  Краковець та Рава-Руська на кордоні з Польщею у відповідь на перекриття кордону з боку польських фермерів. Про це повідомляють Zaxid.net і Суспільне.

Організатори акції почали контролювати проїзд через зазначені пункти пропуску. Вони не дозволяють польським водіям вантажівок їхати в об’їзд загальної черги. Українські перевізники розмістили на власних вантажівках плакати, на яких є написи англійською та українською мовами: «Блокада України — зрада європейських цінностей», «Втратить Україна — втрачатиме Польща», «Стоп блокаді на кордонах» та «Зніміть блокаду — поверніть українських водіїв додому».

Голова громадської організації «Український транспортний союз у Львівській області» Олег Дубик зазначив, що вантажівки з польськими водіями пропускатимуть в Україну з тією ж швидкістю, з якою польські протестувальники пропускають український транспорт.

Акцію українські перевізники обіцяють продовжувати у цілодобовому режимі до зняття блокади з кордону, або до 15 березня. Слід зазначити, що польські протестувальники заявляють, що в Брюсселі повинна бути створена особлива комісія, представники якої мають приїхати до Польщі і поговорити з фермерами.

Як писав AgroPolit.com, 2,5 тис. вантажівок потрапили в пастку. Також польські фермери погрожують заблокувати пасажирські перевезення з Україною.

в