20 лютого 2024, 12:12, Торгівля

Голодуєш – поважаєш фермера: Польщу охопив загальнонаціональний страйк

У Польщі фермери розпочали загальний страйк, заблокувавши пункти пропуску на українському кордоні, а також вузли комунікацій і дороги на 200 ділянках в самій Польщі. Про це повідомляє RMF24.

Ускладнення очікуються на трасах державного та обласного значення, поблизу автошляхів, пунктів пропуску та в центрі міст. Поліцейські охороняють протести фермерів. Траса S7 перекрита. Труднощі виникли у центрі Гданська.

Через протести фермерів заблоковано розв'язку Познань — Коморники та розв'язку Познань — Лавіца. Поліція організовує об’їзди для покращення сполучення. Близько 300 тракторів та 160 мисливських автомобілів рухається з села Конечна.

У Сілезькому воєводстві серед інших з'явилися трактори, які сповільнюють рух. До Ченстохови їдуть фермери з кількох напрямків. У Сілезії протести будуть організовані на півдні воєводства. У Кришпінові біля Кракова почалися труднощі через протест фермерів.

Колона тракторів з біло-червоними прапорами та транспарантами «Голодуєш – поважаєш фермера» в’їхала до Кракова. Відбувається блокування руху в частині Кракова. У Криспинові, окрім фермерів, до протесту долучилися також мисливці. У Західнопоморському воєводстві розпочинаються блокади.

Як писав AgroPolit.com, польська сторона просить скасувати Е-чергу для перетину кордону з Україною. Також Володимир Зеленський назвав причини кризи на кордоні з Польщею.

в