20 лютого 2024, 11:02, Торгівля

Польська сторона просить скасувати Е-чергу для перетину кордону з Україною

Польська сторона просить у України продовжити скасування е-Черги на пропускних пунктах Рава – Руська – Гребенне, Угринів – Довгобучів, Ніжанковичі – Мальховиці. Про це заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, пише Інтерфакс-Україна.

Відповідне звернення польська сторона вже передала у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Слід зазначити, що на пропускному пункті Ягодин – Дорогуськ рух вантажівок припинився.

Там протестувальники не пропускають швидкопсувні гуманітарні вантажі та паливо. Порожні вантажівки також не можуть покинути територію України, використовуючи цей пропускний пункт. Водії, що транспортують критично важливі товари змушені чекати у 15-ти кілометровій черзі.

Ми отримали лист від польських колег з Міністерства інфраструктури, які запропонували нам скасувати е-чергу ще на ПП Рава — Руська-Хребенне. Ми читаємо це і розуміємо, що напевно наша остання комунікація на кордоні під час спільного відвідування пропускного пункту не досягла мети. Адже ми пояснили, що система електронна черга дуже важлива для країни, ми показали результат, вона справді діє. І вони ніби погодилися», – сказав Сергій Деркач.

Як писав AgroPolit.com, Володимир Зеленський назвав причини кризи на кордоні з Польщею. Також Орбан закликав звільнити ЄС від української агропродукції.

в