20 лютого 2024, 08:30, Тваринництво

Експерт розповів, які переваги надає реєстрація великої рогатої худоби в Україні

Реєстрація великої рогатої худоби в Єдиному державному реєстрі тварин допоможе виробництву здорових і якісних продуктів в Україні. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Реєстрація худоби є обов'язковою для всіх селянських господарств. Тарас Висоцький підкреслив, що мова йде про одну з важливих та обов’язкових норм у процесі євроінтеграції. Представник Мінагро повідомив, що 70% поголів’я великої рогатої худоби в Україні утримують в особистих господарствах.

Тарас Висоцький наголосив, що внесення худоби до Єдиного державного реєстру надає переваги її власникам. Вони отримають державну підтримку, належний ветеринарний контроль за тваринами та санітарним станом власного господарства. Він додав, що Україна в свою чергу зможе таким чином забезпечити внутрішній та зовнішній ринок якісною продукцією.

В Україні понад мільйон особистих селянських господарств утримують тварин, в тому числі, ВРХ. У підсумку реєстрація — це благополуччя тварин і, як  наслідок,  споживання безпечної продукції від здорових тварин. Це суттєва норма, виконання якої забезпечить повноправний доступ до європейських ринків», – зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, в Україні дотації готують для власників худоби. Також в Україні цукру має вистачити для експорту і внутрішніх потреб

в