19 лютого 2024, 13:26, Торгівля

У Чехії хочуть ввести систему застави на аграрну продукцію із України

Представники політичних партій Чеської Республіки, включаючи опозиційні, спільно з Аграрною палатою домовилися про можливість запровадження мит у вигляді депозитів, що повертаються на сільськогосподарську продукцію, що імпортується з України до Євросоюзу. Про це повідомляє Radio Prague International.

Депозит буде повернуто імпортерам, якщо зерно відправлять з Європейського Союзу на ринки третіх країн. На думку представників Аграрної палати Чехії, такий підхід може вирішити проблему, коли імпорт аграрної продукції з України знижує конкурентоспроможність чеських фермерів.

Представники Європейського Союзу планують провести переговори щодо нової форми угоди про вивезення українського зерна на європейський ринок до середини поточного року.

Як повідомили в місцевій Аграрній палаті, необхідно вирішити проблему, яка виникає у зв'язку з тим, що українське зерно потрапляє на ринок Європейського Союзу, а не до інших країн.

Представники Аграрної палати Чехії зазначили, що через те, що українські виробники аграрної продукції не зобов'язані виконувати європейські екологічні стандарти, місцеві фермери опиняються порівняно з ними у невигідному становищі, наголосили у палаті.

Як писав AgroPolit.com, через повну блокаду кордону з Польщею Україна втратить 7,7 млрд грн. Також робота коридорів солідарності принесла 125 млрд євро

в