17 лютого 2024, 11:07, Політика

Податківці розповіли, як заповнити декларацію при сплаті земельного податку

Податківці розповіли, як заповнити податкову декларацію з плати за землю, земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності. Про це повідомили в Державній податковій службі України.

Якщо декларуються податкові зобов’язання з земельного податку слід обрати в декларації «земельний податок». Навпроти нього зазначається порядковий номер декларації у поточному році. У разі подання першої декларації слід зазначити «01».

Якщо декларуються податкові зобов’язання з орендної плати за землю, слід обрати варіант «орендна плата». Обрати одночасно два види декларації не можна.

Існують три типи декларації:

  • Звітна;
  • Звітна нова;
  • Уточнююча.

Для декларування податкових зобов’язань у поточному році слід обрати тип декларації «звітна». Навпроти відповідного пункту слід зробити позначку.

Якщо після надання у поточному році звітної декларації виникла необхідність уточнення або зміни об’єктів бази оподаткування, а також податкових зобов’язань по цій самій територіальній громаді, і якщо така необхідність виникла до 20 лютого, платник може подати нову звітну декларацію. Для цього передбачено тип «Звітна нова». При поданні декларації після 20 лютого слід обрати тип «Уточнююча».

Як писав AgroPolit.com, податківці роз’яснили, кому і коли необхідно платити мінімальне податкове зобов’язання. Також ми повідомляли, як власники паїв сплачуватимуть мінімальне податкове зобов'язання на землю.

в