16 лютого 2024, 11:04, Торгівля

Володимир Зеленський звернувся до поляків через блокаду кордону

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо прикордонної ситуації з Польщею і доручив прем'єр-міністрові Денису Шмигалю терміново переговорити із польським колегою Дональдом Туском. Про це глава держави повідомив відеозверненні.

Президент закликав незважаючи ні на що захищати добросусідство та солідарність, а також наголосив на необхідності разом із Польщею визначити спільне ставлення до імпорту російського зерна та інших товарів з рф на територію країн Європи, щоб захистити наші суспільства та фермерів.

Днями на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» українське зерно висипали на землю. Протести польських фермерів продовжуються. У відповідь українські водії вирішили розпочати свою акцію протесту на кордоні.

Ми в Україні сприймаємо як очевидне порушення принципів солідарності те, що відбувалося і продовжується щодо наших громадян та українських вантажів. Українське зерно на асфальті — це не просто кілька драматичних кадрів. Це свідчення того, як емоції можуть ставати небезпечними. І повинні завжди домовлятися між собою — українці та поляки, — щоб наш спільний ворог у Москві не міг розгорнути конфлікти у нашому прикордонні проти і економіки, і кордонів, і суверенітету кожного з нас», – сказав Володимир Зеленський.

Як писав AgroPolit.com, закон про медичний канабіс розблокували. Також учасникам бойових дій хочуть надавати землю в оренду на пільгових умовах.

в