14 лютого 2024, 18:01, Торгівля

Україна зможе експортувати борошно та жири до Ізраїлю

Українські виробники отримали можливість експортувати кормове борошно та кормові жири до Ізраїлю. Про це повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Україна та Ізраїль погодили ветеринарний сертифікат для супроводу борошна з птиці, пір’я, рибного борошна та ветеринарний сертифікат для супроводу олій та жирів для годування тварин.

Відкриття ринків стало можливим завдяки спільній роботі фахівців Держпродспоживслужби та дипломатів Міністерства закордонних справ України. Погоджені форми ветеринарних сертифікатів зазначених категорій продукції оприлюднені на офіційному сайті відомства.

Слід зазначити, що раніше Китай відкрив ринок для українського меду. Також у 2024 році новий ринок для української аграрної продукції відкрив Кувейт.

Держпродспоживслужба продовжує сприяти розширенню двосторонньої торгівлі та диверсифікації експорту продукції різних категорій, зокрема і кормів для тваринництва. Наразі опрацьовуються 220 напрямків щодо відкриття ринків іноземних країн по товарних позиціях: м'ясо, молочна продукція, рибна продукція, продукти бджільництва та інші», — підкреслив голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Як писав AgroPolit.com, Україна починає експортувати рибу і морепродукти до Кувейту. Також голова Європейської ради закликав Євросоюз скуповувати зерно в Україні для Близького Сходу

в