13 лютого 2024, 13:23, Торгівля

Винним в розсипанні українського зерна на польському кордоні загрожує 5 років в’язниці

Окружна прокуратура Хелма відкрила справу за фактом висипання зерна з українських вантажівок перед переїздом у Дорогуську. Про це повідомляє Farmer.pl.

Провадження стосується знищення майна та порушення митної безпеки. За вказані злочини винним загрожує до 5 років позбавлення волі. Інцидент стався в неділю близько 11.30 на державній дорозі №12 до прикордонного переходу в Дорогуську, біля місця протесту фермерів.

За попередньою інформацією поліції, учасники акції зірвали митні пломби з трьох вантажівок, які їхали з України, в результаті чого зерно частково висипалося на дорогу.

За підрахунками, з кожної вантажівки висипалося близько тонни зерна. Про початок розслідування повідомила речниця окружної прокуратури в Любліні Агнешка Кепка.Розслідування веде окружна прокуратура Хелму.

Міністерство сільського господарства та закордонних справ України засудили знищення українського зерна на польському кордоні та закликали притягнути винних до відповідальності.

Розслідування розпочато за двома напрямками – знищення майна та порушення митної безпеки. У справі тривають процесуальні дії. Ми опитуємо свідків, забезпечуємо моніторинг і документування цих трьох вантажівок», – сказала речниця прокуратури.

Як писав AgroPolit.com, в Польщі митники відмовляються пломбувати вантажівки із зерном. Також у Єврокомісії запропонували зерновий компроміс для України

в