13 лютого 2024, 12:19, Торгівля

В Польщі митники відмовляються пломбувати вантажівки із зерном

Польські митники відмовляються ставити пломби на фури з українським зерном, які мають йти транзитом в інші країни. Про це заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін, пише Укрінформ.

Експерт зазначив, що під час митного оформлення вантажівки, які прямують транзитом, мають бути опломбовані для того, щоб товар гарантовано проїхав територією Польщі. Він додав, що польські митники відмовляються ставити пломби у зв'язку з тим, що страйкарі на кордоні можуть знову їх зірвати та пошкодити товар.

Слід зазначити, що у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» 11 лютого польські фермери почали трощити українські фури із зерном та висипали його на дорогу.

Польські аграрії 9 лютого розпочали загальнонаціональний страйк з блокуванням декількох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. За словами організаторів страйку з незалежної профспілки фермерів «Солідарність», блокування доріг біля пунктів пропуску триватиме впродовж місяця, до 10 березня.

Вже сьогодні машини із зерном, які пройшли митне оформлення на українській митниці та на польській митниці, польські митники не випускають і кажуть, що не повісять пломби», – сказав Володимир Балін.

Як писав AgroPolit.com, у Єврокомісії запропонували зерновий компроміс для України. Також Василь Зварич вимагає покарати винних в розсипанні зерна на кордоні.

в