12 лютого 2024, 15:43, Рослинництво

Фермер-рекордсмен зі США розповів про оптимальне використання добрив при вирощуванні кукурудзи

Девід Хула, фермер зі США, який отримав рекордну врожайність кукурудзи у 39,12 т з га, розповів, які добрива використовує. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Секретами успіху американський фермер поділився під час відеозустрічі з українськими аграріями, яку організували благодійний проєкт «Світ відбудовує українське село» та компанія Тревелайт MICE&Travel.

Девід Хула зазначив, що для вирощування 25,4 кг кукурудзи потрібно приблизно 0,45 кг азоту. Експерт рекомендує враховувати продуктивність ґрунтів, розраховуючи норму внесення добрив.

Ключовим моментом Девід Хула вважає внесення всіх поживних речовин заздалегідь. Він пропонує вносити добрива по вегетації, щоб спостерігати за відповіддю від рослини.

Я не вношу азот перед сівбою. Можливо, трохи у формі моноамонійного фосфату або сульфату амонію в смугу на strip-till. Але жодні азотні добрива ми не вносимо в розкид. Ми вносимо приблизно 136 кг/га, тобто 180 фунтів калію в діючій речовині (81,6 кг/га). Потім ми вносимо приблизно 200 фунтів МАП (90,7 кг/га), а потім близько 100 фунтів сульфату амонію (45,3 кг/га). Потім трохи цинку — ми орієнтуємося на співвідношення фосфору до цинку. Намагаємося тримати постійну пропорцію. Потім іще додаємо гумінові кислоти», — розповів Девід Хула.

Як писав AgroPolit.com, Україна почала ввозити соняшникову олію до Туреччини замість рф. Також у 2024 році в Україні планують засіяти стільки ж зерна, але якість його падає.

в