12 лютого 2024, 13:21, Торгівля

Україна розширює географію продажу агропродукції – Денис Шмигаль

Україна активно розширює географію експорту власної аграрної продукції і просуває її на світовому ринку. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр нагадав, що Велика Британія та Україна підписали документ про продовження режиму безмитної торгівлі, який дає право на вільний експорт українських товарів до Великої Британії ще на 5 років.

Денис Шмигаль підкреслив, що минулого року обсяги торгівлі між Україною та Великою Британією зросли на 20% і перевищили $1,4 млрд. На думку глави уряду, це сталося, зокрема, завдяки підписаній угоді.

Денис Шмигаль розповів, що Палата громад Канади ухвалила закон, який дозволяє запустити оновлену Угоду про вільну торгівлю між Канадою та Україною.

Просуваємо українську продукцію на світовому ринку. Домовляємося про нові зони вільної торгівлі та безмитний доступ наших товарів у різні країни. Стратегічне завдання — це закріпити повністю вільний режим торгівлі України та ЄС в Угоді про асоціацію. Працюємо над цим. Так само домовляємося з ЄС про продовження транспортного безвізу. Українські компанії повинні мати право і надалі виконувати перевезення без додаткових дозволів», – підкреслив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, в Україні розширили перелік продуктів, які мають пріоритет в системі еЧерга. Також в Україні розмінування зроблять доступним для малих фермерів

в