10 лютого 2024, 14:38, Фінанси

Вартість какао злетіла до рекордної: експерти розповіли, що буде з цінами на шоколад

Світові ціни на какао знову досягли рекордного рівня, оскільки суха погода завдає збитків у Західній Африці. Про це пише BBC.

Ціни на какао на товарному ринку в Нью-Йорку досягли нового історичного максимуму в $5874 за т. З початку минулого року вартість основного інгредієнта для виготовлення шоколаду зросла приблизно вдвічі.

Стрімке зростання цін на какао вже проникає до споживачів і тисне на великих виробників шоколаду. Один із найбільших у світі виробників шоколаду попередив, що очікується, що історичні ціни на какао обмежать зростання прибутків цього року.

Виробники не виключають підвищення цін для клієнтів. Продажі шоколаду в світі у найбільших виробників впали приблизно на 6%, оскільки постраждалі від інфляції споживачі скоротили витрати на кондитерські вироби.

Експерти визначили зростання вартості інгредієнтів шоколаду, як одну з проблем, з якою виробники зіткнуться в майбутньому році. Світові виробники зазначають, що відбулося значне збільшення цін як на какао, так і на цукор.

Експерти підрахували, що ціни на деякі святкові коробки шоколаду зросли щонайменше на 50% за рік. У Великобританії ціни на шоколад вже підвищились на 15%. Ціни на какао зросли через низькі врожаї в Західній Африці, яка виробляє основну частину світових поставок.

Як писав AgroPolit.comNestle визнали спонсором війни. Також Україна і Північна Македонія лібералізують торгівлю.

в