9 лютого 2024, 16:52, Торгівля

Експерти розповіли, що отримає Британія від безмитної торгівлі з Україною

Завдяки продовженню безмитної торгівлі з Британією, українські експортери зможуть ввозити більшу частину аграрної продукції без мит в острівну країну до 2029 року. Про це повідомляє Mind.

Британська економіка в цілому та її аграрний сектор після виходу з Євросоюзу не отримали очікуваних переваг. Представники місцевих аграрних секторів не погоджуються з гучними перемогами від розірвання відносин з ЄС, про які говорять офіційні спікери.

Серед іншого, з усього об’єму меду, який споживають мешканці Британії, власне британською є 10% відповідної продукції. Місцевий ринок насичений медом з Китаю. Невеликі компанії у Великобританії втратили експортні ринки.

Постачання продовольчих товарів до Сполученого Королівства ускладнилося. Після виходу з Євросоюзу, найбільш болючими стали яєчна та помідорна кризи. До першої призвело скорочення урожаю іспанських томатів, тому ця країна постачала відповідну продукцію до Британії за залишковим принципом.

Щодо яєчної кризи, її викликали проблеми в галузі, зокрема пов’язані з ускладненням міграційних процедур для робітників. За словами експертів, подальше відкриття ринку Британії для українських експортерів може вирішити частину цих проблем.

Як писав AgroPolit.comрозвідники розкрили, як Україні вдалося відновити експорт зерна морем. Також відкритим Україною зерновим коридором скористалися 500 кораблів

в