9 лютого 2024, 15:40, Торгівля

Україна починає експортувати рибу і морепродукти до Кувейту

У українських експортерів риби і рибних продуктів з’явилася можливість продавати відповідну продукцію до Кувейту. Про це повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Сертифікат здоров’я для експорту риби, молюсків, ракоподібних, голкошкірних, в тому числі вирощених в господарствах, та продуктів з них з України до Кувейту оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби.

Наразі погоджено форми двосторонніх сертифікатів на експорт з України риби та рибних продуктів до: Європейського Союзу, Азербайджану, Великої Британії, Ізраїля, Іраку, Катару, Кувейту, Молдови, Саудівської Аравії, Сербії, Таджикистану, Туреччини, Туркменістану та Узбекистану.

Це вже другий зовнішній ринок для українських експортерів, який МЗС та Держпродспоживслужба відкривають цього тижня. Першим був китайський для виробників меду, нині катарський для виробників риби та рибних продуктів. Переговори з іноземними партнерами щодо спрощення виходу українських товарів на іноземні ринки тривають. Це важлива частина нашої роботи та ширшої стратегії зі створення нових можливостей у світі для українського бізнесу», — розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Як писав AgroPolit.comугорські фермери готуються перекрити український кордон. Також польські фермери готують новий страйк на кордоні з Україною.

 

в