9 лютого 2024, 08:30, Тваринництво

Штрафи для рибалок в Україні пропонують збільшити

До Верховної Ради внесли законопроєкт №10433-1, який передбачає збільшення штрафів за незаконний вилов риби. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Повна назва документу: Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування.

Проєкт закону пропонує посилити відповідальність за порушення громадянами та посадовими особами законодавства у сферах рибного господарства та аквакультури, зокрема, правил рибальства та охорони водних біоресурсів шляхом внесення відповідних змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Проект Закону є регуляторним актом. на думку авторів, реалізація проекту закону сприятиме раціональному використанню і охороні навколишнього природного середовища, створенню більш ефективного механізму щодо припинення порушень вимог законодавства у сфері рибного господарства та аквакультури та усунення їх негативних наслідків.

Розроблення проекту закону зумовлено низьким рівнем існуючих штрафів, які в останнє встановлені у 2003 році, а також тим, що розміри штрафів не відповідають економічній ситуації в країні.

Як писав AgroPolit.com, в Україні хочуть спростити ввезення бавовника. Також в Україні можуть змінити підстави для проведення інвентаризації земель.

в