8 лютого 2024, 13:21, Торгівля

Китай відкрив ринок для українського меду

У українських виробників меду з’явилася можливість постачати власну продукцію у Китай. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

У відомстві зазначили, що процедуру відкриття китайського ринку меду розпочали 2019 року, а тепер домовленості офіційно затвердили, і ринок відкрився для українських експортерів,

Ринок Китаю став першим для України у поточному році. Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук зазначив, що відповідну форму сертифікату здоров'я для експорту меду вже опубліковали на порталі Держпродспоживслужби. Її можна знайти у рубриці Сертифікати на експорт з України, розділу Міжнародне співробітництво.

У Держпродспоживслужбі підкреслили, що ринок Китаю дуже перспективний для експорту агропродукції, виробленої в Україні. У відомстві додали, що після його відкриття для вітчизняного меду, можливості українських виробників значно розширяться.

Було зроблено великий обсяг роботи, проведено безліч зустрічей, переговорів, здійснено аудит державної системи контролю в Україні. У планах – не зупинятися, а продовжувати працювати для забезпечення безперебійного експорту української продукції з метою посилення економічної стабільності та збільшення робочих місць у нашій країні", – наголосив Сергій Ткачук.

Як писав AgroPolit.com, угорські фермери готуються перекрити український кордон. Також польські фермери готують новий страйк на кордоні з Україною.

в