8 лютого 2024, 11:08, Торгівля

Виключення для яєць і птиці: Британія та Україна продовжать безмитну торгівлю до 2029 року

 

Британія в четвер заявила, що продовжить безмитну торгівлю з Україною майже всіма товарами до 2029 року, забезпечуючи Києву продовження сприятливих умов торгівлі після початку розв’язаної рф повномасштабної війни. Про це повідомляє Reuters.

Британія скасувала мита на всю свою торгівлю з Україною після повномасштабної агресії рф, яка почалася два роки тому. Раніше сторони домовилися, що угода діятиме до березня 2024 року.

Міністерство бізнесу та торгівлі Великобританії заявило, що безмитна торгівля буде продовжена на всі товари на п’ять років, за винятком яєць і птиці, термін дії безмитного режиму для яких продовжать на два роки.

Молодший міністр торгівлі королівства Грег Хендс зазначив, що британські фірми також виграють від скасування мит на експорт з України. За його словами, ця угода надає дуже необхідну довгострокову економічну підтримку Україні, її підприємствам і людям — критично важливу для її відновлення.

Грег Хендс додав, що підтримка Великобританії триватиме стільки, скільки буде потрібно. Слід зазначити, що Британія підтримала військові зусилля України, надавши зброю та допомогу, а також вигідні умови торгівлі, включаючи нову угоду про цифрову торгівлю.

Як писав AgroPolit.com, розвідники розкрили, як Україні вдалося відновити експорт зерна морем. Також відкритим Україною зерновим коридором скористалися 500 кораблів

в