8 лютого 2024, 08:30, Тваринництво

Україні вдалося суттєво збільшити промисловий вилов риби

В Україні показники промислового вилову риби в 2023 році зросли на 20%, порівняно з минулим сезоном. Про це розповів виконувач обов’язків голови Державного агентства меліорації та рибного господарства Ігор Клименок, пише LIGA.net.

Слід зазначити, що у період з січня до листопада 2023 року показники вилову риби досягли 8,16 тис. т. В свою чергу за весь 2022 рік відповідний результат становив 9,95 тис. т.

Ігор Клименок підкреслив, що висновок про збільшення вилову він зробив на основі попередньої оцінки. За словами фахівця, збільшення вилову стало можливим завдяки реформі рибної галузі, в першу чергу – спрощенню системи ліцензування через платформу еРиба

Очільник агентства додав, що важливу роль у цьому також зіграли аукціони на право займатися промислом, які проводяться через електронну торгову систему Prozorro.Продажі.

Ви наводили дані, що вилов 2023 року, за даними за січень-листопад, зменшився. У нас вже є попередня статистика за весь 2023 рік – промисловий вилов риби зріс на 20%. Спираючись на наукові дані, цього року ми на 5-7% збільшили ліміти вилову риби майже на всіх водоймах. Далі все залежить від рибалок, погодних умов, обмежень з боку військових щодо безпекової ситуації на водоймах", – сказав Ігор Клименок.

Як писав AgroPolit.com, Експерт розповів про масштаби тіньового ринку в рибній галузі. Також росіяни змінюють тактику для атак по зерновому коридору

в