7 лютого 2024, 14:30, Торгівля

Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою: палата громад ухвалила документ

Палата громад прийняла закон про впровадження оновленої угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною. Про це повідомляє globalnews.ca.

Урядовий законопроєкт в Канаді ухвалили без підтримки жодного члена парламенту від консерваторів. Консерватори неодноразово заявляли, що вони підтримують Україну, але виступають проти законопроєкту, оскільки в оновленій угоді зазначено, що обидві країни прагнуть сприяти встановленню цін на викиди вуглецю.

Ліберали намагалися заперечити цю позицію. Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що це означає, що консерватори виступають проти України. Міністр торгівлі Канади Мері Енджі сказала, що угода дозволить канадським підприємствам зрештою допомогти в економічній реконструкції та післявоєнному відновленні України.

Слід зазначити, що президент України Володимир Зеленський відвідав Канаду з візитом у вересні минулого року. Тоді він зустрівся з прем'єром Джастіном Трюдо та підписав угоду про вільну торгівлю з Канадою.

Ми підписали угоду про вільну торгівлі між Україною та Канадою. Це надає можливість канадським компаніям доступ до ринку України й це створить додаткові робочі місця”, — сказав Джастін Трюдо.

Як писав AgroPolit.com, президент України Володимир Зеленський виступає за прийняття закону про множинне громадянство. Також в Україні права на землю не оформили 120 тисяч власників ділянок.

в