7 лютого 2024, 12:11, Земля

ЄС підтримає Україну сучасною технікою для розмінування земель

Державна спеціальна служба транспорту України отримала від Євросоюзу систему для розмінування сільськогосподарських земель DOK-ING MV-10. Про це повідомили в ЄС.  

Мова йде про останню поставку в рамках пакету підтримки гуманітарного розмінування в Україні на 25 млн євро від Європейського Союзу, про який оголосили на саміті Україна — ЄС у лютому 2023 року.  
Пакет призначений для задоволення нагальних потреб українських державних операторів протимінної діяльності, починаючи від від основного обладнання для груп розмінування до піротехнічних машин і роботизованих систем розмінування.  

Система розмінування MV-10 знешкоджує протипіхотні, а також протитанкові міни та інші боєприпаси, що не вибухнули, і особливо підходить для обробки великих територій. Завдяки дистанційному управлінню керувати системою безпечно.  

Комплекс може розмінувати до 4 тис. квадратних метрів на годину, в тому числі на крутих схилах. Ця підтримка ЄС у розмінуванні також включає спеціальний навчальний курс для українських операторів, які працюватимуть з MV-10. 

Через повномасштабну війну, розв’язану рф, Україна входить до числа найбільш забруднених мінами та вибухонебезпечними предметами країн світу.  

Як писав AgroPolit.com, в Україні розмінування зроблять доступним для малих фермерів. Також Туреччина запровадила санкції проти російських кораблів, що йдуть з Криму.

в