7 лютого 2024, 11:04, Держпідтримка

В Україні дотації готують для власників худоби

В Україні у 2024 році аграрії, навіть на звільнених від російських окупантів територіях зможуть знову використати державні програми підтримки, зокрема на утримання великої рогатої худоби. Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

За його словами, бюджетні дотації планують спрямувати на утримання великої рогатої худоби, а також овець і кіз. Перший заступник міністра додав, що аграрії, які працюють на звільнених територіях і обробляють не більше 120 га землі, зможуть отримати 8 тис. грн безповоротної допомоги за один га. Для аграріїв з областей, які не знаходилися під окупацією передбачили підтримку у 4 тис. грн.

Якщо фермер має від трьох до 100 корів, він може отримати 7 тис. грн підтримки за кожну тварину. У випадку, коли кіз та овець до 500 – за кожну з них можна отримати 2 тис. грн. Представник Мінагро також наголосив, що в 2024 році для аграріїв почав працювати Фонд часткового гарантування кредитів.

Продовжиться реформа меліорації. В Держбюджеті на цей рік закладено 200 млн гривень на компенсацію агропідприємцям закупівлі обладнання для зрошення. Це дощувальні машини, прокладка труб, підведення води, закладка капельного зрошення», – зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, ЄС хоче оновити торгову угоду з Україною, врахувавши позицію польських фермерів. Також Польща готує нові заборони на українські продукти.

в