7 лютого 2024, 08:30, Земля

В Україні можуть змінити підстави для проведення інвентаризації земель

В Україні планують конкретизувати підстави для проведення інвентаризації земель, коли об’єктом інвентаризації земель є меліоративна мережа або її складові частини. Про це повідомляє AgroPolit.com в матеріалі «Земельний законопроект: невитребувані паї та спрощення процедури зміни цільового призначення землі».

Відповідні зміни передбачає розроблений Мінагрополітики законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо лібералізації ринку земель та земельних відносин». Цей документ ще має підтримати парламент.

В проєкті також передбачено удосконалення порядку ведення Державного земельного кадастру з використанням оновленої картографічної основи під час складання містобудівної документації.

Слід зазначити, що появу відповідного проєкту закону анонсував міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольский. Як тільки документ, який опинився у розпорядженні AgroPolit.com, пройде стадію погодження відомств, його поставлять на голосування у Верховній Раді.

Детальніше про передбачені законопроєктом зміни читайте у матеріалі «Земельний законопроект: невитребувані паї та спрощення процедури зміни цільового призначення землі».

Як писав AgroPolit.comринок землі експерти вважають ключем до розвитку агросектору та інвестицій. Також експерти назвали досягнення і втрати аграріїв за другий рік повномасштабної війни.

в