6 лютого 2024, 11:00, Харчова безпека

Санітарно-епідеміологічна інспекція Польщі перевірятиме український цукор

Санітарно-епідеміологічна інспекція Польщі здійснюватиме повний нагляд за кожною партією українського цукру, яка прибуде до Польщі. Про це заявив заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, пише RMF FM.

Заступник міністра додав, що звернеться до прем'єр-міністра та міністра сільського господарства Польщі з проханням обмежити надходження цукру в країну. Міхал Колодзейчак зізнався, що цукор звільнений від санепідконтролю з 2011 року. Ним дозволяли торгувати за українськими документами.

Польський посадовець зазначив, що зараз підраховують кількість цукру, який потрапив до Польщі з 1 січня. Кожна партія цукру супроводжується контрактом, в якому зазначено, скільки цукру надійде до Польщі протягом наступних тижнів.

Він пояснив, що польська сторона підраховує всі контракти і визначає, скільки цукру має зайти – згідно з контрактами – в найближчі тижні або місяці. Міхал Колодзейчак заявив, що після завершення розрахунків він проситиме уряд обмежити надходження цукру.

Я прошу Міністерство охорони здоров’я, щоб санітарно-епідеміологічна станція здійснювала повний нагляд за кожною партією цукру, яка прибуде до Польщі», – заявив Міхал Колодзейчак.

Як писав AgroPolit.com, Польща хоче обкласти додатковим податком українську олію та цукор. Також Польща посилює перевірки на кордоні для агропродукції з України.

в