6 лютого 2024, 08:30, Земля

В Україні для забудовників готують новий порядок зміни цільового призначення землі

В Україні можуть спростити процедуру зміни цільового призначення  землі для забудовників, якщо парламент затвердить законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо лібералізації ринку земель та земельних відносин». Про це повідомляє AgroPolit.com в матеріалі «Земельний законопроект: невитребувані паї та спрощення процедури зміни цільового призначення землі».

Документ розробили в Мінагрополітики. Процедуру зміни цільового призначення землі пропонується закріпити, передбачивши відповідні зміни. Зокрема,  викласти у новій редакції ч. 3 ст. 20 ЗКУ Встановлення та зміна цільового призначення земельних ділянок:

У разі включення земельної ділянки до функціональної зони за затвердженим комплексним планом просторового розвитку, вид цільового призначення земельної ділянки визначаються в межах відповідного виду функціонального призначення території.

У разі якщо функціональні зони не внесено до Державного земельного кадастру зміна цільового призначення земельної ділянки здійснюється без урахування виду функціонального призначення території.

Межі функціональних зон та функціональне призначення територій вважаються встановленими з моменту внесення відомостей про них до Державного земельного кадастру.

Як писав AgroPolit.com, в Україні за січень очистили від мін 21 тис. га землі. Також на розмінованих землях України вже можна виростити 1 млн т зерна.

в