5 лютого 2024, 13:20, Торгівля

Польща посилює перевірки на кордоні для агропродукції з України

В Польщі вирішили посилити контроль на кордоні з Україною, що включатиме перевірки аграрних товарів, що потрапляють на територію країни ЄС. Про це повідомили у Міністерстві сільського господарства та сільського розвитку Польщі.

Аграрний міністр Польщі Чеслав Секерський перевірив агропродукцію з України на прикордонних пропускних пунктах Корчева та Медика. Польський міністр заявив, що планує посилити контроль та активніше проводити перевірки.

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак вже кілька днів перевіряє пункти пропуску з Україною. Він продовжує спостерігати за перевірками агропродукції, що потрапляє з України в Польщу. Міхал Колодзейчак відвідав пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ і приїхав у Грубешів.

Заступник міністра також розповів, що партію української замороженої малини низької якості розгорнули на кордоні. Він підкреслив, що після такого товару, Польща може ввести ембарго на заморожену малину з України.

Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає виробничим вимогам Євросоюзу, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства", — зазначили у польському аграрному міністерстві.

Як писав AgroPolit.com, угорські фермери готуються перекрити український кордон. Також польські фермери готують новий страйк на кордоні з Україною.

в