5 лютого 2024, 11:00, Земля

В Україні під час війни частина власників може не платити земельний податок

В Україні земельний податок не нараховують за ділянки, розташовані у зоні активних бойових дій та на окупованих рф територіях. Про це повідомляє Головне управління Державної податкової служби у Київській області.

Податок не розповсюджується на такі земельні ділянки, якщо вони перебувають у користуванні або власності фізичних та юридичних осіб. Сюди ж відноситься земля взята в оренду.

Час початку і завершення бойових дій та окупації визначають на підставі «Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупованих російською федерацією». Власники таких паїв не сплачують плату за землю, включаючи земельний податок і орендну плату за землю комунальної та державної власності.

Починаючи з 1 січня 2023 року, за земельні ділянки (земельні частки (паї), що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих рф територіях України, які включені до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) не нараховується та не сплачується з дати початку активних бойових дій», – зазначили податківці.

Як писав AgroPolit.com, в Україні хочуть переглянути земельний податок для державних установ. Також податківці розповіли, як платити за окуповану земельну ділянку.

в