5 лютого 2024, 08:30, Земля

Італії допоможе Україні в розмінуванні земель

Італія активно долучається до гуманітарного розмінування сільськогосподарських земель на території України. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Він розповів про результати офіційного візиту Посла Італійської Республіки П’єра Франческо Дзадзо. За словами Ігоря Клименка, під час зустрічі обговорили низку важливих питань, серед яких – надання Україні гуманітарної та військової допомоги.

Міністр внутрішніх справ та Посол Італійської Республіки в Україні обговорили співпрацю країн у сфері лікування і реабілітації наших військовослужбовців та проєкти, що стосуються безпекової ситуації в Україні.

Окремий акцент – на гуманітарному розмінуванні. Італія активно долучається до цього процесу. Зокрема, надала фінансування для закупівлі двох машин механізованого розмінування саперним підрозділам ДСНС. Своєю чергою посол Італійської Республіки П’єр Франческо Дзадзо запевнив, що питання підтримки України у всіх сферах залишається пріоритетним.

Ми б хотіли запевнити, що Україна буде одним із пріоритетів під час головування Італії у «Групі Семи». Ми будемо продовжувати надавати підтримку на усіх рівнях – політичному, економічному, фінансовому, військовому та гуманітарному», – запевнив П’єр Франческо Дзадзо.

Як писав AgroPolit.comвідкриття портів стало головним досягненням України у 2023 році. Також розмінування Чорного моря партнерами України стартує у квітні – травні.

в