2 лютого 2024, 11:04, Рослинництво

В Україні запускають реєстр виробників конопель

В Україні розробляють реєстр виробників технічної коноплі разом з механізмом відбору проб на утримання наркотичних речовин. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький зазначив, що закон про обіг технічної коноплі стане поштовхом для реалізації потенціалу у вирощуванні цієї рослини. Документ змінює алгоритм контролю при вирощуванні технічних конопель. Перший заступник міністра додав, що проєкт наказу оприлюднять для громадського обговорення.

Слід зазначити, що в Україні 21 грудня легалізовали медичний канабіс. Парламент прийняв документ, що регулює застосування канабісу виключно для медичної, промислової та наукової діяльності. Поширення марихуани з метою рекреаційного споживання вважатиметься злочином.

Мінагрополітики створить електронний реєстр, куди вноситиметься інформація про виробників технічних конопель. Щоб було зрозуміло, хто вирощує, скільки, і яке використовує насіння. Не потрібно буде отримувати ліцензії, квоти або окремі дозволи на вирощування. Також готується постанова Уряду про регламент відбору проб. конопель у період цвітіння», – зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, закон про медичний канабіс розблокували. Також учасникам бойових дій хочуть надавати землю в оренду на пільгових умовах.

в