1 лютого 2024, 12:10, Рейдерство

Туреччина запровадила санкції проти російських кораблів, що йдуть з Криму

Туреччина почала застосовувати санкції проти кораблів рф, що прямують з окупованого Криму, обкладаючи їх штрафами та повертаючи назад. Про це заявили у міністерстві транспорту та інфраструктури Туреччини після зустрічі міністра Абдулькадіра Уралоглу з віцепрем'єр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим.

Під час зустрічі делегацій двох країн обговорили процес будівництва України, можливості співпраці та інфраструктурні проекти, в яких турецькі компанії братимуть активну участь.

Міністр Уралоглу повідомив, що Туреччина виконала свій обов’язок щодо наземних перевезень між Туреччиною та Україною. Він підкреслив, що в автомобільних перевезеннях агропродукції, Туреччина робить все від себе залежне, і повністю їх лібералізувала до кінця 2024 року.

Цілісність і безпека України дуже важливі для нас, і наш президент продемонстрував дуже чітку волю на цьому етапі. Сподіваюся, мир і цілісність України там буде досягнуто за короткий час. Оскільки кораблі, які йдуть звідти, вимкнули автоматичну систему розпізнавання, ми можемо не знати точно, звідки вони. Я хочу, щоб ви знали, що коли ми робимо висновки, ми також накладаємо санкції, наприклад, повертаємо їх назад і накладаємо суворі штрафи» – зазначив Абдулькадір Уралоглу.

Як писав AgroPolit.com, відкриття портів стало головним досягненням України у 2023 році. Також розмінування Чорного моря партнерами України стартує у квітні – травні.

в