1 лютого 2024, 08:30, Земля

В Україні вирішили відновити Каховське водосховище – законопроєкт

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №10135-д про відновлення Каховського водосховища. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Метою законопроєкту є попередження нецільового використання земель Каховського водосховища шляхом недопущення їх надання для цілей, що несумісні із подальшим відновленням водосховища як штучної водойми.

Документ пропонує встановити п'ятнадцятирічну заборону на формування, передачу у власність та користування, зміну цільового призначення земельних ділянок на землях, які займало Каховське водосховище, крім цілей пов'язаних з відновленням Каховського водосховища та судноплавних гідротехнічних споруд, здійсненням заходів з охорони земель, створення територій, об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Для вказаних цілей зазначена заборона вважається обмеженнями у використанні земель.

Законопроєкт передбачає внесення відповідних змін до Земельного кодексу України та Законів України «Про землеустрій», «Про Державний земельний кадастр».

На думку авторів, прийняття законопроєкту сприятиме створенню умов для подальшого відновлення Каховського водосховища, шляхом встановлення особливого режиму використання та розпорядження землями, яке займало це водосховище.

Як писав AgroPolit.com, завдяки аграріям і бізнесу Україні в 2023 році вдалося збільшити ВВП на 5%. Також через війну проти України в магазинах рф зникла курятина

в