31 січня 2024, 10:01, Торгівля

Президент Франції закликав до обмежень на українське зерно

Європейський союз повинен застосувати чіткі заходи, щоб впорядкувати ввезення українського зерна і м'яса птиці на ринок європейських країн. Про це заявив президент Франції Емануель Макрон на прес-конференції у Швеції.

Президент Франції повідомив, що планує провести переговори з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн стосовно торгівлі українською агропродукцією. Вони мають відбутися в рамках європейського саміту, що пройде найближчим часом в Брюсселі.

Слід зазначити, що так звана облога Парижа, під час якої розлючені фермери блокували автомагістралі навколо французької столиці, далека від жорстоких протестів «Жовтих жилетів», які спалахнули в 2018 році через програму реформ президента Еммануеля Макрона.

Близько 15 000 жандармів і поліцейських були задіяні, щоб забезпечити харчування міста, яке цього літа приймає Олімпійські ігри. Навіть після низки поступок нового прем’єр-міністра Макрона Габріеля Аттала, трактори не поїхали додому.

Нам потрібні дуже конкретні кроки для наших фермерів — чіткі заходи щодо імпорту з України, тому що сьогодні обсяги та якість імпорту дестабілізують європейський ринок — чи то курятини, чи то зернових», – заявив Емануель Макрон.

Як писав AgroPolit.com, Франція допоможе українським аграріям насінням. Також Міжнародний реєстр збитків України від війни запущено.

в