30 січня 2024, 18:01, Харчова безпека

Сергій Ткачук став головою Держпродспоживслужби

Кабмін призначив Сергія Ткачука керівником Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Сергія Ткачука попередньо звільнили з посади першого заступника голови Держпродспоживслужби. Новий очільник відомства отримав освіту у Хмельницькому університеті управління та права за спеціальністю «правознавство».

Він пройшов магістратуру в Національній академії державного управління при президентові України за спеціальністю державне управління. Має ступінь доктора філософії.

У 2019 році він почав працювати у Хмельницькій Обласній державної адміністрації у якості радника тодішнього голови Вадима Лозового.

Кабінетом Міністрів України: призначено Ткачука Сергія Петровича Головою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Звільнено: Яцука Владислава Миколайовича з посади заступника Міністра молоді та спорту України; Ткачука Сергія Петровича з посади першого заступника Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів», – зазначив Тарас Мельничук.

Як писав AgroPolit.com, ембарго на агропродукцію діятиме до прийняття спільного з Україною рішення. Також заступниця міністра назвала країни, які можуть стати прикладом для розвитку українського агросектору

в