30 січня 2024, 16:50, Інвестиції

Agri Resilience Project: в Україні запрацювала консультаційна програма для аграріїв

В Україні запустили консультаційну програму для аграріїв Agri Resilience Project, ініціаторами якої стала міжнародна корпорація IFC, яка є частиною Світового банку і її партнери. Про це повідомила голова Міжнародної фінансової корпорації в Україні Олена Волошина, пише mind.ua.

Серед завдань програми визначення переліку продуктів, які Україна може виробляти в різних місцевостях з власної агропродукції. Далі експерти планують визначити, куди можливо доставити цю продукцію. Мета проєкту полягає в тому, щоб таким чином налагодити логістику та вирішити проблему експорту до Євросоюзу.

Олена Волошина зазначила, що серед інтересів IFC з’явилися і будівельні матеріали. Вона підтвердила, що раніше в цю галузь активно не інвестували, але зараз потреби в будматеріалах величезні.

Ми розуміємо, що Україна традиційно експортувала здебільшого продукцію первинного сільського господарства. Але сьогодні це трохи змінюватиметься. IFC, як і раніше, братиме участь у програмі глобальної харчової безпеки та постачатиме на ринок зернові й олійні культури, адже «зерновий коридор» запрацював. Але зараз багато розмов про перехід на глибшу переробку сільгосппродукції», – зазначила Олена  Волошина.

Як писав AgroPolit.com, в Україні запустили Фонд гарантування кредитів для аграріїв. Також на аграріїв припадає 40% виданих в Україні грантів.

в